Tack för 2014

Året närmar sig sitt slut och årets sista arbetspass är här. Vad kan passa bättre att illustrera året som gått med än en bild från releasefesten för årets edition av Båstad Magazine. Badkrukan vid stranden i Båstad, champagne, musik och glada människor. Kärlek och Båstad. Lite så skulle man också kunna sammanfatta året som gått. Det har varit mycket Båstad, mycket kärlek och en del champagne. Men samtidigt väldigt mycket arbete, långa dagar, många möten och ständiga kreativa processer.
Made in Båstad är ingen klassisk content byrå, vi är inte heller en klassisk gratistidning. När vi själva ska förklara vad vi egentligen är så brukar det blir tidningsmakare eller helt enkelt en liten tidningsfabrik. Vi gör tidningar, under egna varumärken och på uppdrag av beställare från Båstad, Sverige och världen.

Att sammanfatta året på några rader är inte lätt men några av höjdpunkterna kommer här.

Bjäreliv. Vår högt älskade månadstidning som egentligen är basen till allt. Elva nummer per år och full hushållstäckning. Under 2014 har vi på allvar etablerat oss som, i vårt tycke, den ledande mediekanalen tillsammans med Radio Båstad i kommunen. Vi har haft nöjet att samarbeta med de absolut bästa annonsörerna och kan redan nu se att bokningarna inför 2015 ser mycket bra ut. Det unika med Bjäreliv är också responsen från alla våra läsare, detta är folkets tidning och innehållet styrs mycket av alla de tankar och idéer vi får från er alla.

Båstad Magazine. Vårt lokala livsstilsmagasin som för fjärde året kom ut dagarna innan Tennisveckorna körde igång. Extra allt deluxe skulle man kunna säga. Årets nummer var, som vi ser det, det bästa vi gjort och vi kan bara bocka och tacka våra partners, ingen nämnd ingen glömd, för ett helt fantastiskt arbete. Nästa års nummer planeras redan.

Hamnmagasinet. Vår tredje lokala tidning i Båstad såg dagens ljus lagom till midsommar. En tidning om hamnen, för hamnen, med hamnen skulle den enklast kunna sammanfattas. Här samlades tennis, samba, segling och allt det andra som händer under sommaren på 32 sidor. En kul produkt som snabbt hittade sin målgrupp, återkommer självklart nästa sommar igen.

Halmstad. Efter tre år borta från Halmstad är vi nu tillbaka. Made in Båstad har förvärvat 50 % i MB Brus AB, som producerar gratistidningen Brus!. Tillsammans med våra nya kollegor Martina och Jens ger vi här ut en månadstidning som på tre nummer etablerat sig väl. Vi ser verkligen fram emot 2015 som vi vet kommer att förändra medieklimatet i Hallands residensstad!

Kundtidningar. Det har blivit en hel del under året som gått. Allt från lokala tidningar för gym, livsmedelsbutiker och restauranger till nationella produkter i samarbete med börsnoterade bolag och världsspelare. Oavsett produkt har det varit fantastiskt roligt och utmanande att tillsammans med våra uppdragsgivare skapa tidningar för vitt skilda branscher. Ett inlägg om just detta kommer lite längre fram. Vi ska bara äta lite julskinka först.

Utöver medieverksamheten fortsätter våra projekt med Blue Dream Resort, Villa Brasil samt Champagne Båstad Brut där vi i olika former har intressen och delägande. Vi ser klara synergieffekter med medierna och kommer att, tillsammans med våra kollegor, utveckla dessa projekt mycket under kommande år. Mer kommer...

Nu återstår bara att önska God Jul & Gott Nytt År!

Vi ses igen 2015!

Comments are closed.